Nyheter

XS MAX OLED DISPLAY

Tilbake i oktober kunngjorde Apple at 12 Pro og 12 Pro Max vil støtte det nye ProRAW-bildeformatet, som vil kombinere Smart HDR 3 og Deep Fusion med ukomprimerte data fra bildesensoren.For noen dager siden, med utgivelsen av iOS 14.3, ble ProRAW-opptak låst opp på dette paret iPhone 12 Pro, og jeg satte umiddelbart i gang å teste det.
Tanken er å vise hvor forskjellig det er fra å ta en JPEG på en iPhone, publisere en prøve og ringe den hver dag.Men med fremdriften av testen, viser det seg at dette ikke er en enkel ting, så følgende artikkel ble født.
Forord til metodene og ideene som er brukt i denne artikkelen.Jeg tok mange bilder med telefonen min (som tilfeldigvis var iPhone 12 Pro Max på den tiden), og tok dem deretter i vanlig gammel komprimert JPEG (HEIC i dette tilfellet).Jeg brukte også noen forskjellige apper (men hovedsakelig Apples bilder) for å redigere det på telefonen - jeg la til litt mikrokontrast, litt varme, en vignett - lignende små forbedringer.Jeg bruker også ofte et passende kamera for å ta eksklusive RAW-bilder, men jeg opplever at det å ta RAW på en mobiltelefon ikke er noe bedre enn den utmerkede beregningsfotograferingen av mobiltelefonen.
Derfor vil jeg i denne artikkelen teste om det har endret seg.Kan du få bedre bilder ved å bruke Apple ProRAW i stedet for JPEG?Jeg vil bruke telefonens egne verktøy for å redigere bilder på selve telefonen (et unntak er videre nevnt).Nå er det ikke mer forord, la oss gå dypt.
Apple sier at ProRAW kan gi deg alle RAW-bildedata samt støyreduksjon og multi-frame eksponeringsjustering, noe som faktisk betyr at du kan få riktig eksponering i høylys og skygger, og starte med støyreduksjon.Du vil imidlertid ikke få skarphet og fargejusteringer.Dette betyr at du må starte med mindre klare, mindre grelle bilder, og du må ta noen skritt for å få DNG til å se like behagelig ut som JPEG før du endelig kan få nettofordelen.
Her er noen komplette side-ved-side-bilder av den urørte JPEG-en i telefonen og den urørte (konverterte) DNG-en i telefonen.Vær oppmerksom på at fargen på DNG-bilder er svak sammenlignet med JPEG.
Den neste bunken med bilder er JPEG-redigert på mobiltelefonen etter smak og den tilsvarende DNG-en redigert på mobiltelefonen etter smak.Tanken her er å se om ProRAW gir åpenbare fordeler etter redigering.ProRAW gir deg bedre kontroll over skarphet, hvitbalanse og høylys.Den største forskjellen til fordel for ProRAW er testlinsen med ekstremt dynamisk område (fotografering direkte i solen) - informasjonen og detaljene i skyggene er klart overlegne.
Men Apples Smart HDR 3 og Deep Fusion kan øke kontrasten og lysstyrken til visse farger (som oransje, gul, rød og grønn), og dermed gjøre trær og torv lysere og mer behagelig for øyet.Det er ingen enkel måte å gjenopprette lysstyrken på gjennom grunnleggende bilderedigering med Apples «Bilder»-app.
Derfor er det bedre å trekke ut JPEG direkte fra telefonen til slutt, selv etter å ha redigert ProRAW DNG, er det ingen fordel å bruke dem.Bruk JPEG under normale, godt opplyste forhold.
Deretter tok jeg DNG-en fra telefonen og tok den inn i Lightroom på PC-en.Jeg var i stand til å få flere detaljer fra linsen (med mindre støytap), og det var en betydelig forskjell i skyggeinformasjonen i RAW-filen.
Men dette er ikke nytt - ved å redigere DNG kan du alltid få flere fordeler av bilder.Det tar imidlertid mer tid, og bryet med å bruke kompleks tredjepartsprogramvare og de genererte bildene rettferdiggjør ikke dette.Telefonen yter bra i løpet av et sekund, og må ta bildet og justere bildet for deg.
Jeg forventer å få mest mulig utbytte av ProRAW under dårlige lysforhold, men Apples vanlige JPEG er like god som DNG.Det redigerte ProRAW-bildet har svært små kanter på støy og mer høylysinformasjon, men justeringer krever mye finjustering.
En stor fordel med ProRAW er at den kan brukes sammen med iPhones nattmodus.Men når jeg ser på bildene side om side, ser jeg ingen meningsfull grunn for behovet for å redigere DNG-filer gjennom JPEG.du kan?
Jeg satte meg for å studere om jeg kunne fange og redigere ProRAW på iPhone 12 Pro Max, og om det ville være bedre enn før-fotografering i JPEG og deretter enkelt redigere bildet på telefonen for å få et bedre bilde.Nei. Beregningsfotografering har blitt så bra at det i grunnen kan gjøre all jobben for deg, jeg kan legge det til med en gang.
Redigering og bruk av ProRAW i stedet for JPEG gir alltid mange ekstra fordeler, som vil gi deg mye ekstra sensordata.Men dette er nyttig for å justere hvitbalansen eller for kunstnerisk, humørfylt redigering (endre det generelle utseendet og følelsen av bildet).Det er ikke det jeg vil gjøre – jeg brukte telefonen min til å fange verden jeg så med noen forbedringer.
Hvis du vil bruke Lightroom- eller Halide-apper til å ta bilder av RAW på iPhone, bør du aktivere ProRAW umiddelbart og aldri se deg tilbake.Med sin avanserte støyreduksjonsfunksjon alene, er nivået bedre enn andre applikasjoner.
Hvis Apple aktiverer JPEG + RAW-opptaksmodus (som på et passende kamera), vil det være veldig bra, jeg er sikker på at A14-brikken har nok plass.Du kan trenge ProRAW-filer for redigering, og resten avhenger av bekvemmeligheten til fullstendig redigerte JPEG-er.
ProRAW kan brukes i nattmodus, men ikke i portrettmodus, noe som er veldig nyttig.RAW-filer har det fulle potensialet til å redigere ansikter og hudtoner.
ProRAW har en plass, og det er flott at Apple låste den opp for sin Pro iPhone 12. Det er mange mennesker som fritt ønsker å redigere bilder «på sin egen måte».For disse menneskene er ProRAW Pro-versjonen av RAW.Men jeg skal holde meg til min smarte beregning JPEG, tusen takk.
Håper du også kan teste xperia 1 ii raw.Dette gjelder også andre tekniske nettsteder og andre anmeldere.Potensialet til xperia 1ii er ikke entydig.


Innleggstid: 30. desember 2020